Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portlak yoghurt (Semizotu)

semizotu


Portlak växten har blivit väldigt populärt i Turkiet dem senaste åren pga dess nyttigheter. Bland annat innehåller den en hög halt av omega-3. Man kan använda den i sallader, börek eller i yoghurt. Någon som vet vad den heter på svenska?

Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlök. Rör ihop med portlak. Ringa över lite olivolja och servera som tillbehör.

Anonym -   - (21 juli 2010 11:54)  

Den heter Portlack!

tina  - (23 juli 2010 23:39)  

Portlack! Så spännande, ska genast googla!

Helena S  - (25 juli 2010 07:13)  

Häftigt med Portlack, om jag får tag i det ska jag testa! Vad härligt ni verkar ha det, du har ju hunnit bli riktigt solbränd vid det här laget! 🙂

Anonym -   - (26 juli 2010 17:55)  

Den heter portlak, den finns både i en gul och en grön variant. Vi har den gröna. Utöver att äta den som sallad har jag lagt in stjälkarna som pickles, jag provar att lägga in bladen som pickles. Bladen har jag lagt in med samma recept som man använder för att lägga in slanggurka (inte den korta, tjocka västeråsgurkan).
Portlak är en gammal köksväxt som kan hanteras som spenat. Den bör gå att göra soppa på, förvällas och frysas in. Jag har just kommit hem från odlingslotten men en stor bärkasse fylld med portlak. Stjälkarna är lite syrliga och passar säkert utmärkt i youghurt (som du skrev) kanske i creme fraiche som dressing eller kanske som mixad i olivolja som dressing.
Den växer mycket kraftigt och snabbt, en mycket god och trevlig köksväxt.
Lycka till
Rolf

Malin  - (28 juli 2010 21:09)  

Jag har en kruka portlak på min balkong som jag inte haft en aning om vad den ska användas till. Nu har jag någon aning i alla fall 🙂 Kan man månne woka den tror ni?

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP