Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lätta färska gröna bönor

fasulye2


Det har blivit mycket inlägg från mina resor. Jag vet inte om det är intresannt för er eller inte, då det här egentligen är en matblogg. Själv älskar jag resor och att dela med mig av mina upplevelser. Hittade häromdagen en tidning som heter Food&travel. Det borde kanske bli mitt nya koncept på bloggen här. 🙂 Så om ni inte gillar det får ni gärna säga till. Jag blandar inlägg på recept och resor nu under juli.

Jag uppskattar det turkiska köket eftersom det finns så många olika rätter på grönsaker. Gröna bönor är en av favoriterna under sommaren. Det är lätt och kan även ätas med ris till. Man kan även göra som meze, då äts den kall och görs på mycket olivolja istället. Men här ett recept på en varm rätt.

Ingredienser
2 st gullök
1 kilo färska gröna bönor
2 st vitlök
1 msk tomatpuré
1 st stor tomat
1 dl olja
salt, peppar
4-5 dl varm vatten

Gör så här
Tärna löken. Rensa bönorna och dela i tre. Skölj dem noggrant.
Hacka vitlöken. Skala av tomaterna och tärna smått.
Lägg i en kastrull olja, lök, bönorna, tomaterna och vitlöken. Laga på låg värme med lock i ca 20 min och rör om emellanåt. Tillsätt det varma vattnet och kryddorna. Laga på låg värme i ca. 20 min till.

emma  - (10 juli 2010 10:07)  

Det är bara trevligt att läsa om resor 🙂

Helena S  - (10 juli 2010 11:56)  

Food and travel är toppen! Jag älskar att läsa om när det händer grejer, mat är ju något internationellt, och ju mer man får läsa om mat i andra länder (och även vad som händer runt omkring) ju roligare är det. Jag tycker det är jätteroligt med dina inlägg när du är på resande fot, och vill gärna se mer av dem! Det är som att själv få resa lite, ju! Kram!

sana  - (10 juli 2010 22:10)  

Det är mycket intresannt att man läsa om resor till annan plats som jag har inte varit förut ;=)man kan känner mer om plats i värden tycker jag!! din mat se riktig gott ut ;9

Mezehouse  - (11 juli 2010 12:35)  

Skönt att ni är positiva till mina resebetraktelser. Då fortsätter jag i samma anda. 🙂

charlotta  - (12 juli 2010 11:07)  

jag tycker också det är kul att läsa om dina resor! 🙂

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP