Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Brunch med Alfons på Rica hotel

Förra söndagen var vi på brunch med Alfons på Rica hotel med ett par vänner. Det ligger precis bredvid Älvsjö mässan och när man kommer fram kan man få parkeringstillstånd om man frågar i receptionen. Vid ingången fick vi ett ritblock och kritor som present till sonen. Väl uppe på brunchen var det ganska lugnt eftersom vi hade bokat in oss på 2:a sittningen. Det fanns ett bord anpassat för barn och även bord för vuxna.
Pannkakor med sylt&grädde, croisannter med marmelad, smoothies uppskattades av barnen.
Själv saknade jag riktig Café latte. Men till ett pris av 125 kronor var brunchen helt ok.
Däremot blev jag lite besviken på barnhörnan, som jag förväntade mig vara mycket större. Dessutom fanns det riktiga hammare och spikar så det var omöjligt att lämna barnen ensamma i hörnet.


Share/Bookmark Read more…

Hemgjorda fiskpinnar med potatismos

Jag såg ett recept på egna fiskpinnar i Laga Lätt och har länge haft i tankarna att göra egna. Igår kväll köpte jag ett paket sejfilé och började med fiskpinnarna. Jag läste någonstans att det inte finns lika mycket omega-3 i sejfilé och att man istället kan använda laxfilé om man vill det.
Till fiskpinnarna gjorde jag potatismos och serverade med thai sweet chili sås och grönsallad. Maträtten uppskattades av make som ville äta upp även min matlåda till jobbet 🙂 och även sonen på 3 år åt upp fiskpinnarna i ett race men potatismosen gick det inte lika bra med. Misstänker att jag råkade ha i lite för mycket pressad vitlök. Får vara mer försiktig nästa gång.

Här kommer recept för 4 personer:
700 gr sejfilé
2 uppvispade ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
100 gr smör
Salt, peppar

1. Skär det upptinade fiskblocket i fiskpinne storlekar och salta&peppra lätt på ena sidan.
2. Doppa fiskpinnen i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd.
3. Stek i smör ca. 3-5 min på varje sida tills de får färg.


Share/Bookmark Read more…

Yayla soppa

Idag är jag hemma med en gnällig och febrig son som inte vill äta någonting. Och det gör ont i hjärtat på mig som mamma att inte få i honom något. Efter att ha funderat ett tag kom jag fram till att laga en soppa som mamma brukade göra mycket när vi var små. Och så hade vi ris kvar från föregående kväll så det passade bra att använda den. Det heter Yayla corba på turkiska och består av ris och yoghurt. Här följer recept:

Ingredienser (4 personer):
1 dl ris
4 msk yoghurt
1 l vatten
1 st ägg
salt

Sås
1 msk olja
1/2 msk tomatpure
Mynta

1. Lägg ris i kastrullen och fyll på med 1 liten vatten.
2. Låt det sedan koka tills risen sväller upp i ca. 10 minuter. (Ifall du använder ris från gårdagens mat, behöver det inte koka).
3. Vid sidan av blandar du yoghurt, ägg och salt ordentligt och tilsätter sedan blandningen i kastrullen sakta samtidigt som du rör om. Låt koka i några minuter till.
4. Fräs i olja lite mynta och tomatpuré med lite vatten, blanda väl och tillsätt i soppan.

Notering! Konsistensen ska bli som en soppa, så tilsätt lite mer vatten om den blir för tjock helt enkelt.


Share/Bookmark Read more…

Middagsfrid
Har hört flera som anlitat middagsfrid.
Jag tycker att det låter intresannt eftersom det ger en inpiration och man slipper gå och handla. Någon som har provat och kan ge tips?


Share/Bookmark Read more…

Aubergine min favoritSmaken av aubergine är fyllig och ger tillsammans med köttfärsfyllning en riktig njutning. Serveras med ris, sallad och gärna turkisk té på maten.

Ingredienser (4 personer):
4 aubergine
300 gr köttfärs
1 gullök
1 msk tomatpuré
1 knippe persilja
1 tsk krossad rödpeppar
1 msk olja
Salt & peppar.

Dela auberginen i tre och grilla i ugn cirka 200 grader tills de blir mjuka i cirka 20 minuter. Under tiden fräser du hackad lök i oljan. Steker köttfärs och tillsätter puré, kryddor och persilja. Låt puttra på svag värme i en kvart. Därefter fyller du auberginerna och stoppar in i ugnen cirka 30 minuter tills köttfärsen får färg.


Share/Bookmark Read more…

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP